Rezervasyon Sözleşmesi ve KVKK Aydınlatma Metni

REZERVASYON SÖZLEŞMESİ / SATIŞ SÖZLEŞMESİ

Sözleşmeyi onaylamadan önce lütfen dikkatle okuyunuz.

     PASAPORT / VİZE İŞLEMLERİ

Yurtdışı çıkışlarında her Türk yolcusu seyahat tarihinden itibaren en az 6 ay geçerli pasaport ve ziyaret edeceği ülkeler için geçerli vize bulundurmalıdır.Vize alımı yolcunun veya üstelinyor ise acentesinin sorumluluğundadır.Seyahat öncesi yolcuların vize ihtiyacı olup olmadığı bu görevi üstlenir ise seyahat acenteleri veya yolcunun bizzat kendisi tarafından kontrol edilmelidir.Vize yolcuya ilgili ülkenin konsolosluğu veya elçiliği tarafından verilir.Dolayısıyla verilmemesi durumunda seyahat acentesi veya gemi şirketi sorumlu değildir.Eksik vize veya vizesiz olarak gemiye giriş yapılamaz.

 

1.       SÖZLEŞME TARAFLARI 
Satıcı          : Sunorama Cruises Gemicilik Hizmetleri A.Ş.
Tüketici      : Rezervasyon işlemi yapan Tüketici olarak anılacaktır.

2.       SÖZLEŞME KONUSU

İşbu sözleşmenin konusu, SATICI’nın TÜKETİCİ'ye satışını yaptığı, rezervasyon belgesinde nitelikleri ve satış fiyatı belirtilen hizmetin satışı ve ifası ile ilgili olarak 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun, Mesafeli Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik ve Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliği hükümleri gereğince tarafların hak ve yükümlülüklerini kapsamaktadır. TÜKETİCİ, sözleşme konusu ürünün hizmetin nitelikleri, satış fiyatı ve ödeme şekli ile ifaya ilişkin tüm ön bilgileri okuyup bilgi sahibi olduğunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiğini beyan eder. SATICI, sözleşme konusu hizmetin ayıplı olması nedeniyle TÜKETİCİ'ye karşı sorumludur.

3.       İPTAL ŞARTLARI VE CEZA BEDELİ

Aşağıdaki iptal şartları tur hareketine kalan gün adedini ve de tüm vergiler dahil toplam tur bedeli üzerinde kesilecek olan ceza miktarını belirtmektedir. Tüketici gemi turundan vazgeçtiği takdirde aşağıda yazılı olan ceza bedelini ödemeyi kabul, beyan ve taahhüt eder.

 Hastalık, tedavi ve her türlü mücbir sebep nedeniyle olanlar da dahil, Tüketici tarafından rezervasyonun iptal edilmesi durumunda aşağıda belirtilen iptal cezaları uygulanacaktır.

3.1.  Royal Caribbean International & Celebrity Cruises / İptal Şartları

1 ve 4 Gece Süreli Turlar için Uygulanacak Şartlar;

Rezervasyon konfirmesini takiben, seyahatin başlangıç tarihinden itibaren;

90 gün ve öncesinde yapılan iptallerde kişi başı 60 EUR veya 75 USD 

57 gün kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam depozito bedeli

56 - 29 gün kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam ücretin %50’si (*)

28 - 15 gün kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam ücretin %75’i (*)

14 gün ve daha az süre kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam ücretin %100’ü (tamamı) kadar iptal cezası uygulanacaktır.

(*) Depozito tutarının belirtilen orandan daha yüksek olması durumunda, iptal cezası depozito tutarı olarak hesaplanmaktadır.

 5 Gece ve Daha Uzun Turlar için Uygulanacak Şartlar;

Rezervasyon konfirmesini takiben, seyahatin başlangıç tarihinden itibaren;

90 gün ve öncesinde yapılan iptallerde kişi başı  Depozito Bedeli

89 - 57 gün kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam depozito bedeli

56 - 29 gün kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam ücretin %50’si (*)

28 - 15 gün kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam ücretin %75’i (*)

14 gün ve daha az süre kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam ücretin %100’ü (tamamı) kadar iptal cezası uygulanacaktır.

                       
(*) Depozito tutarının belirtilen orandan daha yüksek olması durumunda, iptal cezası depozito tutarı olarak hesaplanmaktadır.

 

 

3.2.  Azamara Club Cruises / İptal Şartları

Rezervasyon konfirmesini takiben, seyahatin başlangıç tarihinden itibaren;

121 gün ve öncesinde yapılan iptallerde kişi başı Depozito Bedeli

120 - 91 gün kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam ücretin %25’i

90 - 61 gün kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam ücretin %50’si

60 - 31 gün kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam ücretin %75’i

30 gün ve daha az süre kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam ücretin %100’ü (tamamı) kadar iptal cezası uygulanacaktır.

3.3.  Uçaklı Paket Programlar için Geçerli İptal Şartlarımız (Royal & Celebrity)

Rezervasyon konfirmesini takiben, seyahatin başlangıç tarihinden itibaren;

30 gün öncesine kadar cezasız, kesintisiz iptal/iade ve değişiklik hakkınız bulunmaktadır. 

29 - 15 gün kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam ücretin %75’i

14 gün ve daha az süre kala yapılan iptallerde kişi başı ödenen toplam ücretin %100’ü (tamamı) kadar iptal cezası uygulanacaktır

*Ödeme işlemi kredi kartı ile yapıldıysa iadesi yine kredi kartına , slipte yazan tutar ve para birimi ile gerçekleştirilir.

*Ödeme işlemi havale/eft ile yapıldıysa iadesi yine havale/eft yöntemi ile gerçekleştirilir.

4.       ÇEŞİTLİ HÜKÜMLER

4.1.  Satıcı, satışını yaptığı hizmet ve ürünleri tüketicisine tedarik etmekle yükümlüdür. SATICI hizmetlerinin sözleşme şartları dışında olması durumunda kusurun ne şekilde giderileceği TÜRSAB Turizm Tüketici Taleplerini Değerlendirme Çizelgesinde belirlenmiş durumdadır.

4.2.  Paket tur ve rezervasyon belgesi (Voucher) bu sözleşmenin ayrılmaz parçasıdır. Satıcı rezervasyon belgesinde taahhüt ettiği; ürün- hizmeti tedarik ettiği şirketlerin seyahatin belirlendiği gibi yerine getirememesi durumunda bunu tüketicisine seyahatin başlangıcından öncesinde bilgilendirmekle yükümlüdür.

4.3.  Tüketici rezervasyon kayıt esnasında beyan etmiş olduğu kişisel ve iletişim bilgilerinin eksiksiz ve doğru olduğunu teyit eder. Verilen hatalı bilgiler nedeniyle Tüketiciye herhangi bir olumsuzluk karşısında bilgi verilememesi durumunda tüketici maddi manevi zarara uğradığı iddiasıyla Satıcı ‘dan herhangi bir tazminat ve/veya zarar talebinde bulunmayacağı gayri kabili rücu, kabul, beyan ve taahhüt eder.

4.4.  Tüketici’nin, yurtdışı gemi turlarına kayıt yaptırırken toplam ücretin tamamını (% 100'ü) ödemesi gerekmektedir. Tüketici ödeme yaptığı andan itibaren bu sözleşmede belirtilen rezervasyon iptal koşullarını kabul etmiş sayılır. Her ne sebeple olursa olsun, gezi ücretinin tamamını saptanmış süreler içerisinde yatırmamış olan tüketiciler, rezervasyonlarını iptal ettikleri takdirde dahi; sözleşmede belirtilen iptal şartlarındaki limitlere bağlı olarak aynı oranda ücretin kendilerinden tahsil edileceğini şimdiden kabul etmiş sayılırlar.

4.5.  Sözleşme konusu işin ifasından sonra Tüketici’nin Sözleşme bedelini ödemek için kullandığı kredi kartının Satıcı’nın kusurundan kaynaklanmayan bir şekilde yetkisiz kişilerce haksız ve hukuka aykırı olarak kullanılması iddiası ile ilgili banka veya finans kuruluşunun hizmet bedelini Satıcı’ya ödememesi halinde Tüketici, itiraz edilen hizmet bedelinden ve her türlü zarardan rezervasyon tarihinden itibaren işleyecek yasal faizi ile birlikte sorumlu olacaktır.

4.6.       
Tüketici satın almış olduğu hizmetler kapsamında (gemi turu, uçak biletleri) gideceği ülkenin vizesine sahip olmalıdır, gideceği ülke ve/ya ülkelerin vize koşullarını taşıyıp taşımadığı sorumluluğu kendisine aittir. Tüketicinin yasal ve gideceği ülkenin vize koşullarını taşımaması nedeniyle yurtdışı seyahatini gerçekleştirememesinden Satıcı’nın sorumlu olmadığını, herhangi bir ücret iadesi ve/veya zarar talebinde bulunmayacağını kabul, beyan ve taahhüt eder. Tüketici 18 yaş altı bir çocuk ile yurtdışı seyahati gerçekleştiriyor ise yasal muafiyet belgelerini temin etmekle mükelleftir.

4.7.  Ülkeler arası diplomatik ilişkilerden kaynaklı olmak üzere, bazı ülkelere giriş-çıkış yapılmış olması başka bir/birden fazla ülke açısından vize alınamaması ya da sınır kapısından girilememesi durumunu ortaya çıkarabilmekte olup bu durum, Satıcı’nın hâkimiyet alanında olmadığından bu gibi bir durumda Satıcı’nın sorumluluğu bulunmadığı tarafların kabulündedir.

4.8.  Satıcı, düzenlemiş olduğu turun gerçekleşmesi için her türlü özeni göstermiş olmasına rağmen hizmetin başlamaması veya devamına teşkil eden olumsuz hava koşulları, yol engeli, grev, terör, sis, savaş ihtimali öngörülemez teknik hususlar, kara, deniz, hava ve deniz taşıyıcılarından kaynaklanan sebepler vb. mücbir sebeplerden ötürü sözleşmeyi fesh etmesi durumunda; Tüketici’nin herhangi bir tazminat hakkı doğmaz.

4.9.  Satıcı, Tüketici’ye bildirmek kaydıyla ilan ettiği veya kayıt aldığı turları hizmetin başlamasından evvel kısmen veya tamamen iptal edebilir. Aynı sürede veya hizmet sırasında Satıcı paket tur kapsamındaki otel isimlerini, ulaşım araçları ile bunların hareket yerlerini programda belirtmiş ve gezilecek yer olarak gösterilmiş yerlerin ziyaret sırasını değiştirebilir. Tüketici, işbu durumu öncesinde kabul etmiştir.

4.10.   Satıcı’nın, sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, SATICI, Tüketici’nin yapmış olduğu ödemeyi 45 gün içerisinde iade eder. Tüketici, işbu iptal nedeniyle maddi –manevi zarara uğradığı iddiasıyla herhangi bir talepte bulunamaz

4.11.   Tüketicinin almış olduğu ürün eğer bir paket tur ise 1618 yasa gereği sigorta kapsamındadır. Hizmetin kusurlu veya hiç verilmemesi durumunda teminat bedeli tur bedeli kadardır.

4.12.   Tüketici, Satıcı’nın işletmekte olduğu markalar, tedarikçileri ve işbirliği içinde olduğu kuruluşlara ilişkin hizmet, reklam, ilan, kampanya ve faaliyetleri hakkında; tarafına bilgilendirme yapılmasına onay vermektedir. Tüketici, verdiği onayı isteyeceği herhangi bir kanaldan iptal etmek isterse Satıcı bilgilendirmeyi sonlandıracağını taahhüt eder.

4.13.   Sözleşmede imzası bulunmayan ancak sözleşmeye konu geziye katılan tüketici(ler), kendi adlarına kayıt yaptırmakla görevlendirdikleri tüketici(ler)nin bu sözleşmeyi imzalaması ile sözleşme hükümlerini kabul ve taahhüt etmiş sayılırlar.

4.14.   Bu sözleşmede yazılı olmayan hususlarda; yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri, IATA, IHA, UFTAA Konvansiyon hükümleri, sivil havacılık kanunu, Türkiye’nin dahil olduğu uluslararası sözleşmeler ve bunlara bağlı olarak çıkartılmış Tüzük, Yönetmelik, genelge ve Tebliğler tatbik olunur. Sözleşmeden doğacak uyuşmazlıklarda TÜRSAB Tahkim Kurulu yetkili olup, kurulun usulleri geçerlidir

4.15.   İşbu sözleşmede belirlenen ücret ve iptal şartlarında öngörülmüş bedeller € (Euro) üzerinden belirlenmişse de, tarafların karşılıklı mutabakatı ile €(Euro) için esas alınacak kur …… olarak sabitlenmiş ve geçerli kabul edilmiştir. Güncel kur değerinin ödeme gününde sözleşmede belirlenen değerden düşük veya yüksek olması fark etmeksizin ödeme, kararlaştırılan bu kur üzerinden yapılacaktır. 

4.16.   İşbu Sözleşme hükümlerinden biri veya birkaçının, herhangi bir kanun veya düzenleme altında geçersiz, yasadışı ve uygulanamaz ilan edilmesi halinde, geride kalan hükümlerin geçerliliği, yasallığı ve uygulanabilirliği bundan hiçbir şekilde etkilenmeyecek veya zarar görmeyecektir.

4.17.                  KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİ

4.17.1.             Tüketici’nin, iş bu sözleşme kapsamında Satıcı tarafça elde edilen kişisel verileri, KVKK’nın 4’üncü maddesinde belirlendiği şekilde, hukuka ve dürüstlük kuralının öngördüğü biçimde, işlenme amaçları ile bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olacak şekilde doğru ve güncel olarak belirli açık ve meşru amaçlar ile işlenecektir. Tüketici, Satıcı’nın www.royalcaribbean.com.tr internet adresinde yer alan Aydınlatma Metni’ni okumuş ve bu konuda bilgilendirilmiştir. Bunun yanı sıra;

4.17.2.                  
Satıcı, Tüketici’nin Kişisel Verilerini; Türk Ticaret Kanunu, Türk Borçlar Kanunu ve ilgili diğer mevzuattan kaynaklanan yükümlülükleri yerine getirmek ve faturalandırma yapabilmek, ilgili mevzuat uyarınca kamu kurum ve kuruluşlarınca talep edilen bilgileri paylaşabilmek, iç işleyişi sağlamak, geliştirmek ve araştırma yürütmek, anlaşmalı olunan kurum ve kuruluşlara, diğer tarafa sunulan hizmetlere ilişkin faaliyetleri yerine getirebilmek, müşteri memnuniyeti ve şikayetlerini yönetebilmek, raporlamak ve denetim yapılabilmek ile hizmet kalitesini artırmak ve taraflara bilgi vermek amacıyla işleyecektir.

4.17.3.             Satıcı’nın, işbu sözleşmeye ekli Açık Rıza uyarınca, Türkiye temsilciliğini yaptığı yurt dışında yerleşik tur düzenleyici şirketler ile Tüketici’nin tura katılımını sağlamak için kişisel verilerini aktarmak zorunda olduğu taraflarca kabul edilmiştir. Ayrıca, ilgili mevzuat gereği kamu kurum ve kuruluşları ile yargı makamları ile paylaşılması zorunlu olan kişisel veriler hariç olarak, Tüketici’nin kişisel verilerini işleme amacı dışında kullanmayacak ve Tüketici’nin rızası yahut ilgili mevzuatta öngörülen herhangi bir sebep olmaksızın 3’üncü kişilere aktarmayacak ve/veya açıklamayacaktır. Satıcı, Tüketici’nin kişisel verilerini, kazara veya yasadışı yok edilmelere, kayıplara, değişimlere, bilgisayar ağı üzerinden veri aktarımları sırasında oluşabilecek kanuna aykırı tüm yetkisiz kullanımlara, açığa çıkarmalara ve erişimlere ve diğer şekillerde olan işlemlere ve kötüye kullanmalara karşı korumak için makul ölçülerde önlemleri almaktadır.

4.17.4.             Tüketici’nin kişisel verileri, ilgili mevzuatın izin verdiği veya ilgili mevzuat gereğince kişisel bilgileri talep etme ve işleme iznine, hak ve yetkisine sahip kişi ya da kuruluşlar başta olmak üzere ve bunlarla sınırlı olmaksızın Satıcı tarafından, Satıcı’nın iştirakleri, bağlı ortaklıkları, pay sahipleri, destek/hizmet/danışmanlık hizmeti alınan ya da işbirliği yapılan iş ortakları, alt yüklenicileri, ve danışmanlarına aktarılabilecektir.

4.17.5.             Tüketici, KVKK’nın 11. maddesi gereği, Satıcı’ya başvurarak, kişisel verilerinin;

a) işlenip işlenmediğini öğrenme,

b) işlenmişse bilgi talep etme,

c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

ç) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

d) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

e) KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,

f) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

g) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

ğ) kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme hakkına sahiptir.  

4.18.                  Paket tur kapsamındaki geminin hareket saatinde gemide bulunmayan veya seyahat esnasında herhangi bir sebepten ötürü turdan erken ayrılan Tüketici’ye geri ödeme yapılmaz ve ücreti bütünüyle ödeme zorunluluğu uygulanır. Paket içerisindeki uçak bileti hizmeti ve turun yapılması amacıyla 3. şahıslara yapılan ve geri alınması mümkün bulunmayan harcamalar tüketiciden tahsil edilecektir.

Uçaklı ulaşımlarda, tüketiciye sunulan havayolu firmasının bagaj kayıp ve hasarı durumunda ilgili havayolu firmasının kuralları geçerlidir

4.19.                  Charter uçuşları ile ilgili tüm düzenlemeler uluslararası havacılık kurallarına tabii olduğundan Varşova Konvansiyonu gereği Satıcı, havayolları ile bu uçuşlarda her türlü saat değişikliği, uçak tipi ve havayolu şirketini değiştirme hakkına sahiptir. Hareket saati garanti edilemez, taşıyıcı, biletlerde gösterilen duraklama yerlerini değiştirebilir veya duraklama yapmayabilir. Uçuş saatleri 48 saat önce kesinleştiğinden satış sırasında belirtilen saatler muhtemel saatler olup, bu konudaki değişiklikler nedeniyle Satıcı sorumlu tutulamaz. Bu sebeple yapılacak iptal ve iade talepleri uçak biletinin özelliği nedeni ile kabul edilemez.

İşbu sözleşme ../../2022 tarihinde iki nüsha olarak hazırlanmış ve akdedilmiştir.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (KVKK) GEREĞİ

AYDINLATMA METNİ

  • Sunorama Cruises Gemicilik Hizmetleri A.Ş. (“Sunorama”) olarak ticari faaliyetlerimizi sunduğumuz gerçek kişi müşterilerimiz ile onların /temsilci ve çalışanlarının ve de tüzel kişi müşterilerimizin temsilci ve çalışanlarının kişisel verilerini kurduğumuz ticari ilişki ve bu kapsamda yürüttüğümüz iş süreçleri gereği sözleşmenin kurulması, konusu, kapsamın, yükümlülüklerin ifası, sözleşmenin sona erdirilmesi ve bu kapsamdaki süreçlerinin sürdürülmesi amacı ile ve bu amaçla bağlantılı sınırlı ve ölçülü bir biçimde kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, yurt dışına aktarılacağını ve KVKK’da sayılan sair şekilde işlenebileceğini bildiririz.
  • Veri Sorumlusunun Kimliği

Veri Sorumlusu           :  SUNORAMA CRUİSES GEMİCİLİK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ

  • Adres              :  Caddebostan Mah. Bağdat Caddesi Mengüç Apt. No:311 K:1 D:5 Kadıköy / İstanbul – TÜRKİYE
  • E-mail             :  cruise@rccl.com.tr
  • Telefon                       :  0 (216) 359 82 22 & 444 80 92
  • Sizinle iş ilişkimiz ve iş yapış biçimimiz kapsamında işlemeye konu olabilecek kişisel veriler aşağıdaki gibidir.
    • Kimlik Verileri
    • İsim - soy isim; TC no; ehliyet ve kimlik belgesi niteliğindeki belgelerin suretleri ile bunlar kapsamındaki kimlik verileri
    • İletişim Verileri
    • Adres; e- posta adresi, telefon numarası, faks numarası
    • Finansal Veri
    • Banka Hesap Bilgileri, vergi dairesi vergi no bilgileri, ödeme kayıtları
    • Sağlık Verileri
    • Sağlık durumu bilgisi
    • Diğer
    • Sözleşmenin kurulması ifası ve sona ermesi ile ilgili ve bu amaçla sınırlı tüm kişisel veriler

    • Kişisel verileri toplama yöntemi şu şekildedir.
    • Gerçek kişi olarak sizden ve/veya temsil ettiğiniz tüzel kişinin diğer temsilcileri/çalışanlarından;
    • Kişisel verilerin bize sözlü, fiziksel veya elektronik ortamda iletilmesi sureti ile topluyoruz.
    • Kişisel veriler aşağıda belirtilen amaç ve hukuki sebeplerle işlenebilir.
    • Mal hizmet satış süreçlerinin yürütülmesi
    • Tarafınızla kurulan iş ilişkisinin/ sözleşmelerin uygulanabilmesi; şart ve koşullarının yerine getirilmesi;
    • Karşılıklı olarak sözleşmenin ve sözleşme konusu edimin ifası;
    • İletişimin sağlanması;
    • Taraflar aranızdaki ilişki/sözleşme kapsamında ifa süresi sonrasında değerlendirmeler yapılması geri bildirimler alınması / verilmesi;
    • Finans ve muhasebe kayıtlarının tutulabilmesi ve ödeme işlemlerinin takibi, gerçekleştirilmesi;
    • Sunorama olarak yürürlükteki politikalarımızı uygulamak açısından gerekli olması;
    • Haklarınıza zarar vermemek kaydı ile veri sorumlusu Sunoramanın meşru menfaati için işlemenin zorunlu olması;
    • Hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi amacıyla;
    • Sözleşmenin kurulması, ifası, sona erdirilmesi;
    • Hakkın tesisi ve korunması,
    • Kanunda açıkça öngörülen haller
    • Kişisel veriler, ilgili mevzuatta belirtilen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilecektir. 
    • Kişisel Verilerin üçüncü kişilerle paylaşılması
  • Kişisel veriler ilgisiz üçüncü kişilerle paylaşılmamaktadır.

    Kişisel veriler taraflar arasındaki iş/sözleşme ilişkisinin gerektirdiği ölçüde ve sıklıkta hizmet aldığımız mesleki danışmanlarımızla, muhasebeci ve mali müşavirlerimizle,  denetçilerimizle, hissedarlarımızla, bilgi teknolojileri ve arşiv hizmeti veren şirketlerle, yasal yükümlülüklerimizi getirmek için ticari,  idari veya sözleşmesel ilişki içinde bulunduğumuz yurt içinde ve yurt dışında yerleşik tüzel kişi ve kurumlarla, bankalarla, kamu / adli otorite gibi yurt içindeki ve yurt dışındaki üçüncü kişilerle paylaşılabilir. Kişisel verilerin yurt içinde ve yurt içinde aktarılması hususlarında KVKK madde 8. Ve madde 9. Hükümlerine riayet edilmektedir.


    • KVKKm.11 gereği verileriniz ile ilgili; yukarıdaki adreslerimize şahsen veya iadeli taahhütlü mektup/noter yolu veya e-mail yolu ile başvurarak
    • Kişisel verilerinizin işlenip işlemediğini öğrenmek, işlemişse, buna ilişkin bilgi talep etmek,
    • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığı öğrenmek,
    • Verilerin yurtiçi veya yurtdışına aktarılıp aktarılmadığını ve kimlere aktarıldığını öğrenmek,
    • Yanlış/eksik verilerinizin düzeltilmesi ve verilerinin aktarıldığı/aktarılmış olabileceği alıcıların bilgilendirilmesini talep etmek
    • Kişisel verilerinizin KVKK m.7’de öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesi/yok edilmesini talep etme
    • Aynı zamanda verilerin aktarıldığı/aktarılabileceği 3.kişilerin söz konusu silme/yok etme hususunda bilgilendirilmesini talep etmek
    • Münhasıran bir otomatik sistem kullanılarak oluşturulmuş kişisel veri analizinizi sonuçları çıkarlarınıza aykırıysa itiraz etmek
    • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde zararın giderilmesini talep etmek HAKLARINA SAHİPSİNİZ! 
    •  
    • Başvurunuzdaki talepleriniz, talebin niteliğine göre en geç otuz (30) gün içinde, sonuçlandırılacaktır. 
    •  
    • İlgili kişinin başvurusunda hangi hakkını kullandığını açıkça belirterek varsa ilgili bilgi/belgeleri birlikte göndermesi gereklidir
    •  
    • BAŞVURULARINIZDA YUKARIDA YER ALAN POSTA ADRESİNE İADELİ TAAHHÜTLÜ MEKTUP VEYA NOTER ARACILIĞIYLA VEYA E POSTA ADRESİNE MAİL YOLU İLE GÖNDERİM YAPILMALIDIR. 
    • Başvurunuzdaki talepleriniz, talebin niteliğine göre en geç otuz (30) gün içinde, sonuçlandırılacaktır. Başvurunuzda hangi hakkı kullandığınızı açıkça belirterek varsa ilgili bilgi/belgeleri birlikte göndermeniz gereklidir.
    •  
    • KVKK Konusundaki Politikalarımız ve ayrıntılı bilgi için https://royalcaribbean.com.tr/tr/ adresinden KVKK sekmesini tıklayınız.